http A2 ΜΠΑΣΚΕΤ: Ζητούν «στέψη» του Χαρίλαου αλλά και οικονομική ενίσχυση
Thursday, 30 April 2020 13:41

A2 ΜΠΑΣΚΕΤ: Ζητούν «στέψη» του Χαρίλαου αλλά και οικονομική ενίσχυση

Written by 

Η μεγάλη αγωνία για το “αύριο” της Α2 ήταν αυτή που κυριάρχησε στο… ταμείο της τηλεδιάσκεψης που πραγματοποίησαν το απόγευμα της Τετάρτης (29/4) οι σύλλογοι της εν λόγω κατηγορίας (απουσίαζε ο Διαγόρας Δρυοπιδέων). Οι εκπρόσωποι των συλλόγων μεταξύ των οποίων και ο Βασίλης Μουλλάκης για λογαριασμό του Γ.Σ. Ελευθερούπολης, έδειξαν ότι έχουν ταύτιση απόψεων και κατέληξαν σε ορισμένα πολύ σημαντικά συμπεράσματα.

Συμφώνησαν αρχικά ότι το πρωτάθλημα έχει τελειώσει και δεν έχει νόημα να συζητούν το παραμικρό ενδεχόμενο συνέχισής του ακόμα κι αν δινόταν αργότερα τέτοια δυνατότητα.  Από ‘κει και πέρα, παραδέχτηκαν ότι πρέπει να περιμένουν τις αποφάσεις της ΕΟΚ για το τι θα ισχύσει, όπως και του ΕΣΑΚΕ φυσικά αφού υπάρχει άμεση σύνδεση με την Basket League και απλά να τις αποδεχθούν.

Επιπλέον, έκαναν και τις δικές τους προτάσεις.

Η κοινή τους αίσθηση είναι ότι θα αποδιδόταν δικαιοσύνη αν βρισκόταν τρόπος να υπάρξουν δύο άνοδοι και κανένας υποβιβασμός. Σε περίπτωση που οι αρμόδιοι φορείς ανάψουν πράσινο φως για ανόδους, ήταν καθολική παραδοχή ότι η μία θέση πρέπει να πάει στον Χαρίλαο Τρικούπη χωρίς να μπει αυτός σε καμία διαδικασία διεκδίκησης.

Τέτοια διαδικασία να υπάρξει μόνο για δεύτερη θέση, πάντα αν υπάρξουν σχετικές αποφάσεις, όσο για το ποια θα είναι η διαδικασία προφανώς και θα αποφασιστεί από τους αρμόδιους. Αξίζει να σημειώσουμε πως η μόνη ομάδα από την κατηγορία που εξέφρασε ανοιχτά ενδιαφέρον για την άνοδο-μέσω μπαράζ- ήταν η Ελευθερούπολη.

Τα σπουδαία όμως αφορούν στο μέλλον της κατηγορίας. Κανείς εκ των συμμετεχόντων δεν συζητάει ενδεχόμενο δύο ομίλων, ούτε για μια χρονιά, θεωρούν δεδομένο ότι ένας όμιλος κι αυτός με… το ζόρι θα βγει αφού το οικονομικό πλέον θα είναι δυσβάσταχτο.

Και πάνω σ’ αυτό, θα ζητήσουν από την Ομοσπονδία να συνεργαστεί με την Πολιτεία για να βρει τρόπο στήριξης, με οδοιπορικά και έξοδα αγώνων.  Τέλος, χωρίς να υπάρξει επίσημη δέσμευση, θα καταβληθεί προσπάθεια να εξοφληθούν όλα τα δεδουλευμένα σε παίκτες και προπονητές στις περιπτώσεις που υπάρχουν οφειλές.

Αυτό το “πακέτο” προτάσεων αναμένεται να κοινοποιηθεί και στην Ομοσπονδία, προκειμένου να έχει τον “παλμό” των άμεσα ενδιαφερόμενων ενόψει των δικών της αποφάσεων.

Πηγή: basketa.gr

Read 1047 times Last modified on Thursday, 30 April 2020 13:46

Articles by Author

« March 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
eXTReMe Tracker