http Καραντίνα και προτάσεις προς όλους από μέλη της ΕΠΣ Καβάλας!!!
Saturday, 21 March 2020 18:47

Καραντίνα και προτάσεις προς όλους από μέλη της ΕΠΣ Καβάλας!!!

Written by 
Published in ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Το ποδόσφαιρο μας λείπει… Όχι μόνο σε μας αλλά και σε όλους τους παράγοντες αυτού (προπονητές, ποδοσφαιριστές, παράγοντες). Τί να κάνουν άλλωστε αυτές τις μέρες της καραντίνας;;; Μένουν σπίτι;;;

Ζητήσαμε από τον Γιάννη Αγγελίδη (ποδοσφαιριστής της Αναγέννησης Λιμεναρίων), τον Φίλιππο Τζαπέα (ποδοσφαιριστής του Απόλλωνα Παραλιμνίου), τον Σπύρο Ρούγα (ποδοσφαιριστής της Ένωσης Παγγαιϊκού Δρυάδας), τον Βάιο Μαλίμη (ποδοσφαιριστής του Άρη Πρίνου), τον Ανέστη Κουνατίδη (τερματοφύλακας της Δόξας Αμυγδαλεώνα), τον Νίκο Τζουρίδη (παράγοντας του Άρη Πηγών), τον Βασίλη Αθανασάκη (ποδοσφαιριστής του Άρη Πηγών), τον Γιώργο Αντωνίου (προπονητής του Άρη Ζυγού), τον Βασίλη Νικολαϊδη (προπονητής της Ένωσης Παγγαιϊκού Δρυάδας), τον Μπάμπη Χατζησάββα (παράγοντα του Κεραυνού Κρηνίδων) και τον Παύλο Αγαθόπουλο (τερματοφύλακας του Βρασίδα Ν. Περάμου) να μας εξομολογηθούν για τις δράσεις τους στις μέρες της καραντίνας και παράλληλα να μας κάνουν τις δικές τους προτάσεις … Αξίζει να τις διαβάσουμε… Έπεται και συνέχεια και από άλλα μέλη της ΕΠΣ Καβάλας…

Γιάννης Αγγελίδης

Πως περνάω; «Έχω φτιάξει πρόγραμμα γυμναστικής, διαφορετικό κάθε εβδομάδα μέχρι τις 31 Απριλίου για να διατηρήσω την φυσική μου κατάσταση όσο πιο ψηλά γίνεται αν και χωρίς αγώνες και προπονήσεις με μπάλα και με επαφή με άλλους δύσκολα γίνεται γιατί οι συνθήκες είναι πολύ διαφορετικές! Το πρόγραμμα αυτό έχω δώσει και στους συμπαίκτες μου, ως γυμναστής. 

Τρώω πολύ σωστά και υγιεινά,  μαγειρεύοντας, μια συνήθεια που μου αρέσει πολύ. Πίνω παράλληλα πολύ νερό για να μην αφυδατώνεται ο οργανισμός μου! Επίσης, η αναβολή των αγωνιστικών υποχρεώσεων προσωπικά μου έκανε καλό γιατί ήρθα πιο κοντά στην οικογένειά μου και στους δικούς μου ανθρώπους αφού λόγω υποχρεώσεων δεν μπορούσα! Προσπαθώ να σκέφτομαι πάντα θετικά και να διασκεδάζω με χαμόγελο κάθε λεπτό που περνάει κάνοντας δημιουργικά πράγματα μέσα στους κανόνες της κοινωνίας που ζω βέβαια!

Την συμβουλή που θα έδινα στους συνανθρώπους μου είναι να δουν αυτήν την καραντίνα ως  μια βοήθεια όλων μας στην φύση και στον πλανήτη μας που χρειάζεται μια μεγάλη αναπνοή από όλα τα κακά που του κάνουμε καθημερινά, να μένουν σπίτι κάνοντας δημιουργικά πράγματα με την οικογένειά τους, να κάνουν καθημερινή γυμναστική (περπάτημα, τρέξιμο κτλ) μόνοι τους ξεχωριστά για 1-2 ώρες την ημέρα, να παίξουν, να χαρούν την φύση, να νιώσουν όλοι τους παιδιά, να τρώνε σωστά, να ανακαλύψουν νέες ασχολίες.

Τέλος, θα ήθελα να τους προτρέψω να μην υιοθετούμε την κάθε πληροφορία του καθενός είτε από την τηλεόραση, είτε από το ίντερνετ, είτε από άλλο ΜΜΕ. Να έχουν δική τους άποψη και να επεξεργάζονται την κάθε πληροφορία που παίρνουν και όχι να πανικοβάλλονται! Με θετικές σκέψεις και πράξεις σκεφτόμενοι τον συνάνθρωπό μας και την κοινωνία μας θα πάνε όλα καλά!»

Φίλιππος Τζαπέας  

Πώς περνάμε στην καραντίνα;; «Τρέξιμο είτε στο γήπεδο, είτε σε περιφερειακό δρόμο και ενδυνάμωση μέσα στο σπίτι. Κάνουμε είτε βόλτες πάνω στο βουνό, είτε περπάτημα στη πόλη για ένα τουλάχιστον  μισάωρο και πολλές ταινίες. Αυτό προτείνω και για τους συνανθρώπους μας».

Σπύρος Ρούγας

Τι κάνει; «Μιας και δεν έχουμε την δυνατότητα να γυμναστούμε ομαδικά, προσπαθώ να κάνω τουλάχιστον 2 ατομικές προπονήσεις για να μείνω σε φόρμα. Υπάρχουν αρκετές ασκήσεις που μπορούμε να κάνουμε στο  σπίτι μας, που θα κρατήσουν σε καλά επίπεδα την δύναμη και την ευλυγισία μας. Το τρέξιμο μεμονωμένα επιτρέπεται, οπότε υπάρχει λύση και για την αντοχή μας.

Τώρα η συμβουλή μου για να ξεχάσουμε την καραντίνα, είναι να κλείσουμε όσο μπορούμε τις τηλεοράσεις και το ίντερνετ. Καλώς ή κακώς το θέμα παίζει παντού και είναι δύσκολο να μην το σκέφτεσαι συνέχεια. Παίξτε ένα επιτραπέζιο με την οικογένειά σας, βάλτε μια ταινία, ξεκινήστε μια σειρά ή διαβάστε όσα περισσότερα βιβλία μπορείτε και ανοίξτε την τηλεόραση μόνο για την ημερήσια ενημέρωση σας επί του θέματος. Και το πιο σημαντικό απ΄ όλα, μένουμε σπίτι για να προστατεύουμε τους μεγαλύτερους ανθρώπους. Όταν λέω τηλεοράσεις και ίντερνετ εννοώ ειδήσεις κτλ. Και ειδικά την παραπληροφόρηση που προκαλεί περισσότερο πανικό. Ακούμε μόνο την ανακοίνωση του Υπουργείου στις 6 και κλείνουμε τα αυτιά και ματιά σε οτιδήποτε άλλο ακούμε και διαβάζουμε».

Βάιος Μαλίμης

Είναι μάχιμος πυροσβέστης οπότε η απάντηση του είναι λίγο διαφορετική: «Να σου πω την αλήθεια, λόγω δουλειάς, η ζωή μου συνεχίζεται κανονικά. Κάνω την υπηρεσία μου στο Λιμένα και μετά σπίτι με την οικογένεια. Το απόγευμα βγαίνουμε για ποδήλατο μόνο όλοι μαζί. Νομίζω εμείς εδώ στο χωριό δεν την έχουμε ζήσει την καραντίνα τόσο πολύ. Ούτως ή αλλιώς είχαμε τις περισσότερες ώρες μέσα στο σπίτι. Ας ελπίσουμε ότι θα περάσει η μπόρα χωρίς πολλές απώλειες».

Ανέστης Κουνατίδης

Πώς το ζεις; «Είναι ένα πρωτόγνωρο πράγμα για όλους μας...Είχαμε ένα ωραίο και άκρως ενδιαφέρον πρωτάθλημα τόσο στην κορυφή όσο και στην ουρά του βαθμολογικού πίνακα και υπολείπονταν 5 πολύ συναρπαστικές τελευταίες αγωνιστικές...Δυστυχώς όμως μπαίνουμε και σε αγωνιστική και προπονητική καραντίνα...Πρέπει αναγκαστικά να προσπαθήσουμε να κρατηθούμε σε μια φόρμα γιατί αργά ή γρήγορα θα επιστρέψουμε στο γήπεδο για να τελειώσει το πρωτάθλημα..Προσωπικά προσπαθώ να κάνω 3-4 προπονητικές μονάδες,  οι οποίες είναι κυρίως προπόνηση δύναμης λόγο έλλειψης χώρου...Όμως, για να λέμε την αλήθεια, καμία προπόνηση όσο εξειδικευμένη και αν είναι δεν μπορεί να αναπληρώσει τον ρυθμό και την ένταση που θα έχεις στις προπονήσεις και στους αγώνες μαζί με την ομάδα σου».

Οι προτάσεις του: «Οι επιλογές μας δυστυχώς είναι περιορισμένες. Ωστόσο μπορούμε να περάσουμε όμορφο και δημιουργικό χρόνο στο σπίτι με τις οικογένειές μας...Και για όσους λόγω της φύσης της εργασίας τους πρέπει να δουλεύουν καλό κουράγιο και να τηρούν τους κανόνες υγιεινής τόσο στην δουλειά τους όσο και στο σπίτι...Ας αφήσουμε τους ειδικούς να αποφασίζουν και εμείς απλά πρέπει να είμαστε όσο τον δυνατόν πιο συνεπείς σε αυτά που μας συμβουλεύουν...»

Νίκος Τζουρίδης

Τι κάνουμε σε ημέρες καραντίνας; «Αυτό τον καιρό όπως όλοι μένουμε στο σπίτι και προσπαθούμε να κάνουμε πράγματα μόνοι μας.. Είναι δύσκολο το ξέρω αλλά θα περάσει... Η συμβουλή που δίνω είναι να μείνουμε στο σπίτι, να προσέχουμε ώστε να μην κολλήσουμε και άλλους και να κάνουμε ό,τι μπορούμε».

Βασίλης Αθανασάκης

Πως καλύπτουμε τα κενά της καθημερινότητας: «Ξέρουμε όλοι πως ένα τόσο μεγάλο κενό διάστημα χωρίς προπονήσεις και παιχνίδια θα μας αφήσει πολύ πίσω αν δεν κάνουμε κάτι μόνοι μας. Είναι πολύ πιο εύκολο να επανέλθεις από ένα τέτοιο διάλειμμα αν γυμνάζεσαι κάποιες μέρες την εβδομάδα μόνος ...Γυμνάζομαι λοιπόν μόνος στο σπίτι, στο δρόμο στο βουνό. Μόνο αυτό νομίζω μπορούμε να κάνουμε ακολουθώντας παράλληλα καλή διατροφή για να διατηρηθούμε όσο μπορούμε».

Ακολουθούμε το μέτρο «Μένουμε Σπίτι»: «Το μέτρο <<ΜΕΝΟΥΝΕ ΣΠΙΤΙ>> ίσως αποδειχθεί το πιο αποτελεσματικό μέτρο για τον περιορισμό της πανδημίας και είναι ευθύνη όλων μας να το εφαρμόσουμε ...Έχουμε συνηθίσει να είμαστε εκτός σπιτιού καθημερινά και για πολλές ώρες και είναι δύσκολο να μένουμε μέσα στο στενό κλοιό του σπιτιού μας...Μπορούμε όμως να αξιοποιήσουμε αυτόν τον χρόνο και να κάνουμε πράγματα που δεν προλαβαίναμε μέχρι τώρα, όπως να δούμε ταινίες και σειρές. Μπορείς να κοιμηθείς ειδικά αν το έχεις στερηθεί τις υπόλοιπες μέρες, μπορείς να γυμναστείς ατομικά βέβαια και το σημαντικότερο να μείνουμε με τις οικογένειες μας ...Οι επιλογές που έχουμε είναι αμέτρητες, το θέμα είναι να διατηρήσουμε την ψυχραιμία μας και να ακολουθήσουμε όλοι μας μικροί μεγάλοι τα μέτρα προστασίας...»

Παύλος Αγαθόπουλος

Κάνοντας σχέδια για το μέλλον: «Έχω γυμναστήριο σπίτι μου οπότε γυμνάζομαι καθημερινά. Το πρωτάθλημα ήταν στα τελειώματα οπότε δεν με πειράζει και τόσο που δεν παίζουμε.....Για να ξεχάσουμε τι συμβαίνει πρέπει να κάνουμε όλα όσα δεν μπορούσαμε λόγω της δουλειάς και της έλλειψης χρόνου. Αυτά είναι τα χόμπι μας, καθώς και σημαντικά σχέδια για το μέλλον οποιουδήποτε θέματος απασχολεί τον καθένα».

Βασίλης Νικολαϊδης

Ποιος είναι ο σχεδιασμός ενώ επιμένει εν μέσω καραντίνας; «Καταρχήν στέλνω ατομικά προγράμματα στους ποδοσφαιριστές μου για να κρατηθούν όσο το δυνατόν σε καλύτερη κατάσταση. Η συμβουλή για να ξεχάσουμε την καραντίνα είναι να ασχοληθούμε με εργασίες στο σπίτι. Επίσης, να περάσουμε χρόνο με τους δικούς μας ανθρώπους, βλέποντας ταινίες, παίζοντας παιχνίδια κλπ,  που λόγω της ρουτίνας και της καθημερινότητας πριν δεν μπορούσαμε!!

Γιώργος Αντωνίου

Τον βρήκαμε σε βόλτα στο βουνό με παρέα τα σκυλιά του: «Εγώ προσωπικά κάθομαι σπίτι. Έχω φτιάξει πολύ τη διατροφή μου δε σχέση με πριν γιατί όταν κάθεσαι πολλές ώρες στο σπίτι σίγουρα θα μπουν κιλά. Κάνω προγράμματα γυμναστικής στο σπίτι και πολλές βόλτες με τα σκυλιά στο βουνό, χωρίς παρέα. Η συμβουλή μου είναι να ακούσουμε λίγο τις εντολές των ειδικών και να κάνουμε υπομονή. Να δούμε την καραντίνα σαν μια ευκαιρία ξεκούρασης. Να κάνουμε πράγματα που υπό άλλες συνθήκες γκρινιάζαμε πως δεν είχαμε χρόνο.

Υπάρχουν άπειρα προγράμματα γυμναστικής στο σπίτι από το YouTube για να μείνουμε σε μια καλή κατάσταση αλλά και για να περάσουμε χρόνο. Όσον αφορά τους ποδοσφαιριστές μου τους έδωσα ένα ψιλοπρογραμματάκι και όποιος μπορεί να κάνει λίγα πραγματάκια αυτό τον καιρό».

Μπάμπης Χατζησάββας

«Καταρχήν η ζωή μας είναι φουλ και χωρίς ποδόσφαιρο» αναφέρει ο γιατρός και παράγοντας του Κεραυνού και συνεχίζει: «Προσωπικά πιστεύω ότι περισσότερο μας πειράζει η απαγόρευση παρά ο κορωνοϊος».

Μας καταθέτει και τις προτάσεις του: «Πρόταση 1 Netflix, Πρόταση 2 pazzle, Πρόταση 3 sudoku και Πρόταση 4 Ετοιμάζουμε τσιπουροκατάσταση».

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΟΛΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΙΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ… ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ…

Read 2613 times Last modified on Saturday, 21 March 2020 18:49

Articles by Author

« March 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
eXTReMe Tracker