http Καραντίνα και προτάσεις από μέλη της ΕΠΣ Καβάλας
Sunday, 22 March 2020 15:06

Καραντίνα και προτάσεις από μέλη της ΕΠΣ Καβάλας

Written by 
Published in ΕΙΔΗΣΕΙΣ

«ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ» είναι το σύνθημα των ημερών, με στόχο τον περιορισμό  του κορωνοϊού.

Αναστολή δράσεων σε όλους τους τομείς του αθλητισμού και εννοείται στο τοπικό μας ποδόσφαιρο. Τι κάνουν άραγε τα μέλη της οικογένειας της ΕΠΣ Καβάλας αυτές τις μέρες. Ήδη κάναμε μια λίστα με 11 εξ αυτών σε ανάρτηση το Σάββατο 21/3 και έχουμε άλλα έξι για σήμερα (22/3)… Ζητήσαμε από τον Γιάννη Μηλιάδη (πρόεδρος του ΠΑΟΚ Αγίου Ανδρέα), τον Φώτη Καμπερίδη (βοηθός διαιτητή Β΄ κατηγορίας), τον Παναγιώτη Θεοφανίδη (διαιτητής ΕΠΣ Καβάλας), τον Κοσμά Ελευθεριάδη (αμυντικός του Βύρωνα Καβάλας), τον Κώστα  Τραγαντζόπουλο (ποδοσφαιριστής του Βρασίδα Ν. Περάμου, προπονητής Ακαδημίας Βρασίδα) και τον Τέλμαν Παπαδόπουλο (προπονητής του Θεαγένη) να μας περιγράψουν τη δική τους εμπειρία, να μας κάνουν τις δικές τους προτάσεις…

Φώτης Καμπερίδης

Τι κάνει άραγε ο έμπειρος διαιτητής μέλος της ΕΠΣ Καβάλας; «Τις προπονήσεις δεν τις σταμάτησα ούτε μέρα γιατί τις προσάρμοσα σε ανοιχτούς χώρους, στους οποίους δεν υπήρχε εξ αρχής απαγόρευση, σε γήπεδα που τα έχουν ανοιχτά, προπονήσεις στα βουνά και στην θάλασσα!!! Όσο για την έλλειψη των αγώνων το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι βιντεοθεραπεία με αμφισβητούμενες φάσεις...»

Προτείνει: «Να αφιερώσουμε περισσότερο χρόνο στην οικογένεια μας και στους δικούς μας ανθρώπους και να ασχοληθούμε με πράγματα που έχουμε μέσα στο σπίτι και τα είχαμε παραμελήσει... Σίγουρα πρέπει να έχουμε θετική ενέργεια, ψυχραιμία και υπομονή γιατί θα το ξεπεράσουμε και αυτό το εμπόδιο».

Γιάννης Μηλιάδης

«Για εμάς που ασχολούμαστε με το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο τα ΣΚ πλέον είναι τελείως διαφορετικά, άδεια θα έλεγα. Παρ΄ όλα αυτά υπομονή και επιμονή να το ξεπεράσουμε όλο αυτό. Σίγουρα μας πάει πίσω και όταν έρθει η ώρα θα ασχοληθούμε με αυτό. Προέχει η εξομάλυνση της κατάστασης που βιώνει η χώρα μας και το ταμείο θα το κάνουμε όταν και όποτε χρειασθεί».

«Ότι και να πούμε ή να προτείνουμε η κατάσταση που βιώνουμε είναι πρωτόγνωρη» και συμπληρώνει: «Δεν υπάρχει μαγική συνταγή. Θα το ξεπεράσουμε όλοι μαζί. Η κυριότερη προτροπή που θα δώσω είναι να μείνουμε σπίτι για όσο χρειαστεί. Ας συμπεριφερθούμε υπεύθυνα για καλό όλων μας. Αφού το εμπεδώσουμε, ο χρόνος που περνάμε με τις οικογένειες μας είναι πολύτιμος. Είναι στιγμές που δεν είχαμε. Επίσης μπορούμε να ασχοληθούμε πλέον με πράγματα που δεν μπορούσαμε να ασχοληθούμε το προηγούμενο διάστημα. Είτε να διαβάσουμε, είτε να φτιάξουμε, είτε να δημιουργήσουμε. Ο καθένας θα βρει τον τρόπο του είμαι σίγουρος. Θα το ξεπεράσουμε και αυτό και θα βγούμε από αυτή την ιστορία δυνατότεροι ως κοινωνία».

«Με την ευκαιρία εύχομαι σε όλο τον κόσμο του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου και φυσικά σε όλη την κοινωνία μας υγεία και σύνεση. Υπομονή, επιμονή και αισιόδοξα θα το ξεπεράσουμε όλοι μαζί».

Κώστας Τραγαντζόπουλος

Για την καραντίνα και την αναστολή πρωταθλήματος: «Σίγουρα ήταν ξαφνικό το να σταματήσουμε από τις προπονήσεις και τους αγώνες και μας φάνηκε περίεργο και δύσκολο αν και ήμασταν προς το τέλος του πρωταθλήματος να απομένουν 5 αγωνιστικές... Πηγαίναμε με την ομάδα στο γήπεδο 4 φορές τηνεβδομάδα και τόσες πλέον φορές προσπαθώ μόνος μου να πηγαίνω για τρέξιμο, περπάτημα, ποδήλατο και στο σπίτι με ασκήσεις ενδυνάμωσης...Το πρωί συνεχίζω κανονικά στην δουλειά μου...

Για να ξεχάσουμε την καραντίνα: «Καλό θα είναι να μην βλέπουμε συνέχεια τηλεόραση και ίντερνετ, να "ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ" και να περάσουμε χρόνο με τις οικογένειές μας που μας λείπει πολύ στην καθημερινότητα μας, να παίζουμε παιχνίδια, να βλέπουμε ταινίες και να κάνουμε υπομονή για να βγούμε νικητές σε αυτόν τον δύσκολο αγώνα που δίνουμε όλοι μας!!!!!»

Τέλμαν Παπαδόπουλος

Πώς περνά η μέρα: «Κάνω ποδήλατο - τρέξιμο είτε με ένα φίλο, είτε με τη κοπέλα μου. Περπάτημα στο βουνό ή σε πάρκα. Κάνω γυμναστική στο σπίτι. Παράλληλα, ξεκίνησα το διάβασμα βιβλίων, αθλητικών και μη. Το σημαντικότερο είναι ότι μαθαίνω να μαγειρεύω καλύτερα».

Τι μπορούμε να κάνουμε όλοι μας: «Ας σκεφτούμε θετικά. Ίσως κάνει καλό στη φύση όλο αυτό, αν σκεφτούμε πόση λιγότερη ρύπανση υπάρχει, ειδικά στις πόλεις. Να σκεφτούμε πόσο σημαντικές είναι οι στιγμές με τους δικούς μας ανθρώπους και να εκτιμήσουμε αυτό το πολύτιμο χρόνο που μας δίνεται αφού δεν δουλεύουμε. Να παίξουμε παιχνίδια με την οικογένειά μας (επιτραπέζια, χαρτιά κτλ.). Να βλέπουμε λιγότερο τηλεόραση. Λιγότερο ίντερνετ. Λιγότερο κινητό. Και να μασάμε πρώτα τις πληροφορίες που μας έρχονται. Όχι όλα αμάσητα».

Παναγιώτης Θεοφανίδης  

Είναι από αυτούς που εργάζεται ακόμη και μας δηλώνει: «Σίγουρα όλο αυτό που ζούμε είναι μια μεγάλη δοκιμασία για όλους μας.. Προσωπικά ακόμη δεν μπορώ να πω ότι είμαι 100% σε καραντίνα διότι ακόμη δουλεύω. Μόλις επιστρέψω όμως αυτό την εργασία, μένω μέσα. Έχει αλλάξει η ζωή μας σε μεγάλο βαθμό. Όλοι μέσα μας ελπίζουμε πως όλο αυτό θα τελειώσει σύντομα και γι΄ αυτό προσπαθώ όσο γίνεται να βρίσκομαι σε φόρμα κάνοντας γυμναστική στο σπίτι. Πρέπει όλοι μας να καταλάβουμε πως όλο αυτό δεν είναι μια πλάκα και να κάνουμε αυτό που μας λένε οι ειδικοί. Για να είμαστε λοιπόν γρήγορα και πάλι όλοι μαζί ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ».

Κοσμάς Ελευθεριάδης

Πως είναι η μέρα του: «Ακολουθώ ατομικό πρόγραμμα, όπως  τρέξιμο και ενδυνάμωση για να μείνω όσο το δυνατόν σε φόρμα αφού έχουμε ακόμη δρόμο στις αγωνιστικές μας υποχρεώσεις». Και μας προτείνει: «Να έχουμε υπομονή και θετική σκέψη και να περνάμε οικογενειακές στιγμές, που έχουν χάσει από την καθημερινότητα που έτρεχε».

ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ΣΑΣ.... ΚΑΛΗ ΥΠΟΜΟΝΗ ΣΕ ΟΛΟΥΣ. 

 

Read 2052 times Last modified on Sunday, 22 March 2020 15:09

Articles by Author

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          
eXTReMe Tracker