http ΑΣΕΑΚ: Μετάλλια και διακρίσεις στο Πανελλήνιο Κορασίδων
Tuesday, 22 June 2021 14:12

ΑΣΕΑΚ: Μετάλλια και διακρίσεις στο Πανελλήνιο Κορασίδων

Written by 

Ο Αλέξανδρος Αλεξόπουλος και η Λεμονιά Γκαϊντατζή αναδείχτηκαν στην Πάτρα πρωταθλητές Ελλάδας στο απλό παίδων και στο απλό κορασίδων αντίστοιχα για την αγωνιστική περίοδο 2020-2021. Ο αθλητής του Δ.Α.Ο. Ταύρου έφτασε στον πρώτο πανελλήνιο τίτλο του σε ατομικό αγώνισμα. Στον τελικό λύγισε τον Πατρινό συμπαίκτη του Ανδρέα Καραμπελιά με 3-2 σετ.

Η αθλήτρια της Καβάλας πρόσθεσε κι αυτή την πρωτιά στην καριέρα της μετά τις δύο στην κατηγορία παγκορασίδων και την περσινή πρωτιά στην κατηγορία νεανίδων. Στον τελικό κατέβαλλε τη συμπαίκτριά της Στέλλα Τζαρίδου με 3-1 σετ.  Στο διπλό παίδων κατέκτησαν τον πανελλήνιο τίτλο ο Μάριος Κατσαπρακάκης και ο Ανδρέας Καραμπελιάς (Α.Ο. Αγίου Θωμά Παράδεισος Αμερουσίου/Δ.Α.Ο. Ταύρου). Στο διπλό κορασίδων η Γκαϊντατζή πήρε κι άλλο χρυσό μετάλλιο, μαζί κιόλας με την Τζαρίδου, λίγα λεπτά πριν την αναμετρηθούν στον τελικό του απλού.  

Έπειτα από τέσσερις μέρες πλούσιας δράσης το Πανελλήνιο πρωτάθλημα πέρασε στην ιστορία ως η πρώτη διοργάνωση μετά την πολύμηνη απραξία λόγω κορωνοϊού, που ταλαιπώρησε αφάνταστα το άθλημα. Έγινε χωρίς κόσμο, με όλα τα υγειονομικά μέτρα στο «Δημήτριος Τόφαλος» και κάλυψε τις προσδοκίες των αποστολών με την καλή οργάνωσή του.

Φιλοξενήθηκε σε ευρύχωρο και λειτουργικό γυμναστήριο με πολλές αίθουσες, όπως και χώρους άθλησης τόσο για την επιτραπέζια αντισφαίριση (εκεί που το προθερμαντήριο πρόσφερε τεράστια εξυπηρέτηση), όσο και για άλλα αθλήματα. Το πρωτάθλημα καλύφθηκε εξ ολοκλήρου από τις κάμερες του Sportshero με πολύωρα καθημερινά live, με βιντεοσκόπηση όλων των αγώνων και με ρεπορτάζ σε μία πρωτοποριακή κίνηση από τη νέα διοίκηση της Ε.Φ.Ο.Επ.Α.! Πριν αρχίσουν ν’ ανεβαίνουν τα βίντεο από την Πάτρα, οι φίλοι του αθλήματος μπορούν να θυμηθούν στιγμές της τελευταίας ημέρας στο λινκ https://www.youtube.com/watch?v=HRqEuZOId78.

Ο τελικός του απλού κορασίδων

Αναμέτρηση των δύο πρώτων φαβορί και συμπαικτριών έγινε στον τελικό του απλού κορασίδων. Το νούμερο 2, η Τζαρίδου μπήκε καλύτερα στο ματς και κατέκτησε με διαφορά το 1ο σετ. Η Γκαϊντατζή όμως, επανέκαμψε άμεσα, βρήκε πολύ καλό ρυθμό κι επικράτησε με 3-1 σετ (4-11, 11-6, 11-8, 11-7). Από το 2018 η 14χρονη πρωταθλήτρια, που είναι Καβαλιώτισσα και ανήκει στον τοπικό Α.Σ.Ε.Α., κατακτά κάθε χρόνο τουλάχιστον έναν τίτλο στο απλό των ηλικιακών κατηγοριών έως 12, έως 15 κι έως 18 ετών. Πέρσι είχε έρθει 2η στο αγώνισμα. Στην Πάτρα πήρε συνολικά τρία χρυσά μετάλλια, ενώ η Τζαρίδου έφυγε με δύο.

Τα κορίτσια του τελικού άρχισαν από το ταμπλό την πορεία τους στο αγώνισμα και με bye στον γύρο των «32». Η Γκαϊντατζή νίκησε τη Δέσποινα Κανταρά (Ο.Α. Χανίων) με 3-0 σετ στη 16άδα, τη Γεωργία Σπανού (Σάρισες Φλώρινας) με 3-2 στην 8άδα και την (περσινή πρωταθλήτρια Ελλάδας του απλού κορασίδων) Ευαγγελία Μεραμβελλιωτάκη με 3-1 στην 4άδα. 

Η Τζαρίδου επικράτησε αντίστοιχα της Ερμιόνης Γκόγκα (Γ.Α.Ο. Πειραιά) με 3-0 σετ, της Σωτηρίας Νικολαΐδου (Χ.Α.Ν. Θεσσαλονίκης) με 3-0 και της Φωτεινής Δημητριάδη με 3-2 σε συναρπαστικό ημιτελικό. Νωρίτερα, στα προημιτελικά, η Δημητριάδη είχε δώσει κι άλλο ματς στα πέντε σετ νικώντας από 0-2 πίσω τη διεθνή Δέσποινα Άμπα.

Ο τελικός του διπλού κορασίδων

Στον τελικό του διπλού κορασίδων η Λεμονιά Γκαϊντατζή και η Στέλλα Τζαρίδου είχαν θεωρητικά τον πρώτο λόγο απέναντι στις Δέσποινα Άμπα/Αλεξία Μάλο. Οι αθλήτριες από τη Φλώρινα όμως (που παίζουν επίθεση και άμυνα αντίστοιχα), τις πίεσαν πολύ. Στα πιο κρίσιμα σημεία οι αθλήτριες της Καβάλας βρήκαν τις λύσεις και επικράτησαν με 3-1 σετ. Χαρακτηριστικό ότι πήραν και τα τρία σετ με δύο πόντους διαφορά (15-13, 1-11, 11-9, 11-9).

Αποτελέσματα των αθλητριών της Καβάλας

Ατομικό U 15

1η θέση Γκαιντατζή

2η θέση Τζαρίδου

3η θέση Δημητριάδη

5η θέση Αλεξούδη

Διπλό U15

1η θέση Γκαιντατζή /Τζαρίδου

3η θέση Δημητριάδη/Αλεξουδη

**Χρυσό μετάλλιο και στο ομαδικό κορασίδων U15

Προπονητής-συνοδός τους είναι ο Γιάννης Σταύρου, ένας προπονητής που έχει γράψει ιστορία στην επιτραπέζια αντισφαίρισης οδηγώντας σε πολλές επιτυχίες τον ΑΣΕΑΚ.

Read 432 times Last modified on Tuesday, 22 June 2021 14:15

Articles by Author

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          
eXTReMe Tracker