http Στην τέταρτη θέση του Ράλλυ Κορίνθου ο Σερδερίδης!
Monday, 02 August 2021 08:32

Στην τέταρτη θέση του Ράλλυ Κορίνθου ο Σερδερίδης!

Written by 

Στην τέταρτη θέση ολοκλήρωσε το Ράλλυ Κορίνθου που αποτέλεσε τον δεύτερο γύρο του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Ράλλυ, ο Ιορδάνης Σερδερίδης.

Σε έναν δύσκολο αγώνα, εξαιτίας των υψηλών θερμοκρασιών και των σκληροτράχηλων «Ακροπολικών» ειδικών, ο Καβαλιώτης οδηγός τερμάτισε, συλλέγοντας πολύτιμους βαθμούς για το πρωτάθλημα και εμπειρία που θα τον βοηθήσει στον εθνικό μας αγώνα τον Σεπτέμβριο.

Το πρόγραμμα του αγώνα περιλάμβανε δύο ειδικές διαδρομές, οι οποίες διεξήχθησαν δύο φορές. Το ξεκίνημα δεν ήταν το καλύτερο δυνατό για τον Ιορδάνη Σερδερίδη, ο οποίος δήλωσε αναφορικά με το πρωινό loop ειδικών του αγώνα: «Η πρώτη διαδρομή του αγώνα, δεν κύλησε ομαλά για εμάς. Ενώ αποκτήσαμε καλό ρυθμό, δυσκολευτήκαμε από τη σκόνη των προπορευόμενων αυτοκινήτων. Σαν να μην έφτανε αυτό, είχαμε τετ-α-κε με αποτέλεσμα να χάσουμε χρόνο και να πραγματοποιήσουμε την έκτη καλύτερη επίδοση. Από την άλλη το Λουτράκι, ήταν πιο εύκολη διαδρομή και σαφώς πιο γρήγορη, οπότε κινηθήκαμε χωρίς προβλήματα, ανεβαίνοντας δύο θέσεις στη γενική κατάταξη»

Οι υψηλές θερμοκρασίες ήταν το κύριο χαρακτηριστικό του φετινού αγώνα: «Η ζέστη τόσο κατά τη διάρκεια των αναγνωρίσεων, όσο και κατά τη διάρκεια του Ράλλυ Κορίνθου ήταν αφόρητη, με τις θερμοκρασίες να ξεπερνούν τους 50 °C εντός μπάκετ. Σίγουρα καταπονήθηκε το αυτοκίνητο, αλλά και εμείς σαν πλήρωμα, ωστόσο τα καταφέραμε και ανταπεξήλθαμε σε αυτές τις πρωτόγνωρες για εμάς συνθήκες του αγώνα», ήταν τα λόγια του Καβαλιώτη οδηγού, ο οποίος συνέχισε αναφορικά με την πορεία του στο  δεύτερο μισό: «Δυστυχώς και στο δεύτερο πέρασμα από τους Αγίους Θεοδώρους, υπερβάλαμε σε ένα σημείο της, με αποτέλεσμα να κάνουμε και πάλι τετ-α-κε, σπαταλώντας πολύτιμα δευτερόλεπτα. Ευτυχώς, αυτό το λάθος δεν μας κόστισε κάποια θέση στη γενική, οπότε μπήκαμε στην τελευταία ειδική, έχοντας στο μυαλό μας να φτάσουμε στον τερματισμό, μην μπορώντας να «πιάσουμε» τα προπορευόμενα πληρώματα. Έτσι κι έγινε!»

Συνεχίζοντας το σερί τερματισμών σε όλους τους εντός Ελλάδας αγώνες που έχει συμμετάσχει, ο Σερδερίδης έκανε τον δικό του απολογισμό: «Αν εξαιρέσουμε τα δύο λάθη, ο αγώνας κύλησε για εμάς όπως αναμενόταν. Η βοήθεια του  EricCamilli αποδείχθηκε για άλλη μια φορά πολύτιμη, τόσο στον τομέα των σημειώσεων, όσο και στο οδηγικό μου στυλ. Οι αντίπαλοί μας ήταν ανώτεροι από εμάς, σε ένα πρωτάθλημα με υψηλό πλέον επίπεδο, κάτι που μας χαροποιεί και μας παρακινεί ώστε να βελτιωνόμαστε! Ανυπομονώ να συμμετέχω τον επόμενο μήνα στο Ράλλυ Ακρόπολις, μπροστά στους Έλληνες φίλους του.

 Δελτίο Τύπου

Read 438 times Last modified on Monday, 02 August 2021 08:39

Articles by Author

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          
eXTReMe Tracker