http Το όνειρο γίνεται πραγματικότητα για τον Ιορδάνη Σερδερίδη!
Wednesday, 08 September 2021 13:27

Το όνειρο γίνεται πραγματικότητα για τον Ιορδάνη Σερδερίδη!

Written by 

Το ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις αποτελεί και πάλι μέρος του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ράλλυ και ο Ιορδάνης Σερδερίδης, κάτοχος του WRC Trophy το 2017, δεν έχασε την ευκαιρία να δηλώσει συμμετοχή για να αγωνιστεί μπροστά στους συμπατριώτες του με ένα κορυφαίο Ford Fiesta WRC!

Αυτή θα είναι η πρώτη συμμετοχή του Έλληνα οδηγού σε «Παγκόσμιο» Ράλλυ Ακρόπολις, έχοντας οδηγήσει αυτοκίνητα της κατηγορίας R5 παλαιότερα, όταν ο εθνικός μας αγώνας προσμετρούσε στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ράλλυ.

Προκειμένου να ανταπεξέλθει στις αντιξοότητες ενός τέτοιου αγώνα, αλλά και να μάθει το αυτοκίνητο, ο Σερδερίδης, έκανε μια σειρά δοκιμών σε Αγγλία, Σαρδηνία, αλλά και στην περιοχή της Κορινθίας πριν λίγες ημέρες: «Το Ράλλυ Ακρόπολις απαιτεί κατάλληλη προετοιμασία, καθώς είναι ένας μεγάλος αγώνας. Για το λόγο αυτό πραγματοποιήσαμε αρκετά χιλιόμετρα δοκιμών με το FordFiestaWRC, το οποίο οδηγήσαμε τελευταία φορά στο Ράλλυ Αυστραλίας το 2018», ήταν τα πρώτα λόγια του οδηγού, ο οποίος συνέχισε: «Αποκομίσαμε χρήσιμα συμπεράσματα σχετικά με το  setup του αυτοκινήτου, τα οποία ελπίζουμε να αποδώσουν στον αγώνα.»

Αναφορικά με το στόχο του, ο γεννημένος στην Καβάλα οδηγός, δήλωσε: «Στον αγώνα συμμετέχουν οι καλύτεροι οδηγοί του κόσμου, οι οποίοι είναι επαγγελματίες, σε αντίθεση με εμάς που αγωνιζόμαστε για την εμπειρία και τη διασκέδαση. Αυτή θα είναι η τρίτη φορά που θα οδηγήσουμε το αυτοκίνητο οπότε δεν είμαστε αρκετά εξοικειωμένοι μαζί του. Θα προσπαθήσουμε να κινηθούμε γρήγορα, να μείνουμε στο δρόμο, χωρίς κλαταρίσματα και να τερματίσουμε. Είναι ένας δύσκολος αγώνας, οπότε θα επιδιώξουμε να κινηθούμε έξυπνα!»

Κλείνοντας, ο Ιορδάνης Σερδερίδης θέλησε να αναφερθεί στους Έλληνες φίλους που θα βρεθούν στις ειδικές: «Είναι μεγάλη μας χαρά που αγωνιζόμαστε στο Ράλλυ Ακρόπολις που πλέον προσμετράει στο WRC. Οι Έλληνες φίλοι του σπορ είναι αρκετά ενθουσιώδεις και ανυπομονώ να αγωνιστώ σε αυτόν τον ιστορικό αγώνα»

Το ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις έχει ως επίκεντρο την πόλη της Λαμίας και απαρτίζεται από 15 ειδικές διαδρομές, συνολικού μήκους 292 αγωνιστικών χιλιομέτρων.

Παρακολουθήστε την πορεία του Ιορδάνη Σερδερίδη στο ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις μέσα από την προσωπική σελίδα του οδηγού στο facebook: https://www.facebook.com/Serderidisrallyfans

Δελτίο Τύπου

Read 439 times Last modified on Wednesday, 08 September 2021 13:31

Articles by Author

« March 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
eXTReMe Tracker