http ΑΣ "ΑΕΤΟΣ" ΚΑΒΑΛΑΣ: Ο αγωνιστικός-αθλητικός απολογισμός του 2021
Tuesday, 07 December 2021 13:15

ΑΣ "ΑΕΤΟΣ" ΚΑΒΑΛΑΣ: Ο αγωνιστικός-αθλητικός απολογισμός του 2021

Written by 

Με την ολοκλήρωση των αγώνων, στο κλείσιμο μιας δεύτερης χρονιάς με πανδημία, είναι φυσικό επακόλουθο, μια εκτενής αναφορά του όποιου απολογισμού μπορεί να υπάρξει.

Σε αυτόν αποτυπώνονται οι επιτυχίες των αθλητών του Α.Σ."ΑΕΤΟΣ" ΚΑΒΑΛΑΣ σε εγχώριους και διεθνείς αγώνες, η αγωνιστική δράση των αθλητικών τμημάτων, καθώς και το έργο που έχει επιτελεσθεί.

Αναμφίβολα στην κορυφή των αναφερομένων επιτυχιών πρέπει να ξεχωρίσουν, η πρώτη (1η) συμμετοχή σε αγώνες τοξοβολίας με πέντε (5) αθλητές, που συνοδεύτηκε με την κατάκτηση των τριών (3) πρώτων μεταλλίων μας, η τρίτη (3η) Πανελλήνια νίκη του ομαδικού σκητ, στην σκοποβολή, για τρίτη (3η) συνεχόμενη φορά στην ιστορία μας, καθώς επίσης και η κατάκτηση της πρώτης (1ης) θέσης βετεράνων σκητ, στον διεθνή αγώνα της Βουλγαρίας.

Από τα τρία (3) αθλητικά τμήματα του Συλλόγου, της σκοποβολής, της τοξοβολίας, και της αλιείας (ψαρέματος), μόνο τα δύο πρώτα κατάφεραν να έχουν αγωνιστική δράση. Δυστυχώς το τμήμα ψαρέματος δεν μπόρεσε να έχει την παρουσία ενός αθλητή, παρόλο τον προγραμματισμό, στον Πανελλήνιο αγώνα υ/β αλιείας, που έγινε φέτος στην Κέρκυρα. Όπως επίσης κανένας αθλητής της σκοποβολής δεν μπόρεσε να έχει παρουσία σε αγώνα Σπόρτινγκ, ούτε στην κατηγορία των εφήβων στο σκητ, αλλά ούτε ακόμη και σε ένα άλλον δεύτερο αγώνα τοξοβολίας, λόγω των ακυρώσεων, και όλων των γνωστών δυσκολιών, που επιβάλλονται για την προστασία, από την πανδημία που επικρατεί.

Στο αθλητικό έργο που έχει επιτελεσθεί μπορούν να αναφερθούν, η δημιουργία του τμήματος της τοξοβολίας, με την εγγραφή (15) αθλητών και η λειτουργία του σε τρία (3) διαφορετικά σημεία προπόνησης. Η επιτυχής εγγραφή στο ηλεκτρονικό Μητρώο της Γ.Γ.Α. για δεύτερη συνεχόμενη φορά (2020, 2021), με τέσσερα (4) διαφορετικά αθλήματα, εκ των οποίων τα δύο (2) Ολυμπιακά. Η επαναδραστηριοποίηση του τμήματος αλιείας, που ήταν ανενεργό για πολλά χρόνια, με την εγγραφή (5) νέων αθλητών και (6) ενεργών φέτος, από τους (8) συνολικά που διαθέτει, είναι προς το παρόν το μικρότερο αριθμητικά τμήμα του Συλλόγου μας. Τέλος η συνεργασία με τον Δήμο Παγγαίου, και η απόκτηση γραφείου & αποθήκης (που δεν είναι έτοιμα για χρήση ακόμη) στο γήπεδο της Νέας Καρβάλης, μπορούν να προστεθούν και αυτά.

Επειδή φέτος δεν έγινε εφικτό με το τέλος των αγώνων των πρωταθλημάτων της σκοποβολής, να ληφθούν οι αναλυτικές βαθμολογίες των αθλητών του ΑΣ, κάθε κατηγορίας. Για τον λόγο αυτό παραθέτεται μόνο ο αριθμός συμμετοχών στους αγώνες και η καλύτερη επίδοση, του κάθε αθλητή ξεχωριστά, για να δούμε την αγωνιστική εικόνα του τμήματος συνολικά.

  1. Παναγιώτης Παπαντωνίου : 2 αγων. συμμετ. – επίδοση 113.
  2. Σοφοκλής Κουταλιάγκας : 4 αγ. συμ. – επίδοση 112.
  3. Αθανάσιος Ντενικοράκης : 4 αγ. συμ. – επίδοση 110.
  4. Δημήτριος Βαβάκας : 5 αγ. συμ. – επίδοση 109.
  5. Παναγιώτης Δαμιανός : 4 αγ. συμ. – επίδοση 105.
  6. Δημήτρης Δαμιανός : 3 αγ. συμ. – επίδοση 95.
  7. Αθανάσιος Χάσπαρης : 3 αγ. συμ. – επίδοση 85.
  8. Απόστολος Κεφαλάς : 2 αγ. συμ. – επίδοση 82.
  9. Αναστάσιος Πατσίλας : 2 αγ. συμ. – επίδοση 81.                  10. Θωμάς Μυστίλογλου : 2 αγ. συμ. – επίδοση 79.

Στα ομαδικά ο ΑΕΤΟΣ έχει να επιδείξει την τρίτη (3η) Πανελλήνια νίκη του ομαδικού σκητ, για τρίτη (3η) συνεχόμενη φορά στην ιστορία μας, καθώς επίσης και την (4η) θέση της δεύτερης (2ης) ομάδας μας, για δεύτερη (2η)  συμμετοχή στην ιστορία τοτ.

Είναι άξιοι για την κατάκτηση της πέμπτης (5ης) θέσης, στον διεθνή αγώνα της Βουλγαρίας, στο νέο ομαδικό ανδρών, με την προσθήκη ενός εξαίρετου Βούλγαρου σκήτερ του Georgi Popov. Αυτό συνέβη για πρώτη φορά στην αγωνιστική ιστορία του Συλλόγου.

Στον Αετό μπρούν να υπερηφανευόνται ότι, χωρίς να διαθέτουν το ιδιόκτητο σκοπευτήριο ή ένα κοντινό στην περιοχή μας, και χωρίς την συμμετοχή όλων των αθλητών, έχουν στο σκητ την πολυπληθέστερη και δυνατότερη ομάδα ενεργών σκοπευτών Πανελληνίως, ξεπερνώντας ακόμα και τους ιστορικά μεγάλους συλλόγους, των κέντρων Αθήνας & Θεσσαλονίκης, καθώς επίσης και εκείνων των εθνικών και στρατιωτικών σκοπευτηρίων.

Είναι πραγματικότητα όμως ότι διαθέτει τέσσερις (4) σκήτερ α' κατηγορίας, τους περισσότερους  από οποιονδήποτε άλλο σύλλογο στην Ελλάδα, και θα μπορούσε  να είχε και άλλους. Φέτος ανέβηκαν στην β'  κατηγορία τρείς (3) πρωτοεμφανιζόμενοι σκοπευτές μας, που την ενδυναμώνουν ακόμα αριθμητικά. Στην αναμονή βρίσκονται, άλλοι έξι (6)  αθλητές της γ'  κατηγορίας, για το λεγόμενο «αγωνιστικό βάπτισμα του πυρός».

Στην τοξοβολία έγινε μια σωστή αρχή, που είναι όπως λένε «το ήμισυ του παντός», για την απόκτηση της ειδικής αθλητικής αναγνώρισης αυτού του τμήματος, δυστυχώς όμως χωρίς συνέχεια, για τους γνωστούς σε πολλούς λόγους των εμποδίων της πανδημίας.

Το τμήμα έχει να επιδείξει  την πρώτη (1η) συμμετοχή του σε αγώνες τοξοβολίας με πέντε (5) αθλητές, σε δύο (2) κατηγορίες (γυμνό & ολυμπιακό τόξο) που συνοδεύτηκε με την κατάκτηση των τριών (3) πρώτων μεταλλίων μας, στους άνδρες στο ολυμπιακό τόξο. Η μόνη αγωνιστική εικόνα του τμήματος είναι αυτή παρακάτω.

Γυμνό τόξο (bare bow) 

1η. Αλεξάνδρα-Άννα Πασχάλη 132+176=308                     

2η. Δανάη-Θάλεια Γέρρεντρουπ 82+108=190

Ολυμπιακό τόξο (recurve) ανδρών 30μ. :                             1ος. Πέτρος Στάθης 257+279=536                                     2ος. Σωτήρης Κελάδης 223+212=435                              3ος. Αθανάσιος Χάσπαρης 121+172=293

Όλα τα παραπάνω, αδιαμφισβήτητα είναι η αλήθεια και η πραγματικότητα, που με αυτά θα οδηγηθούμε και θα μεταβούμε σε λίγες μέρες, στο επόμενο αθλητικό έτος το 2022, στο οποίο ο αγωνιστικός παλμός του Συλλόγου, θα συνεχίσει να χτυπάει με έντονο ρυθμό, μέσα στα σκοπευτήρια, στα τοξευτήρια και στα ψαροτόπια με όλους τους αθλητές του.

                  

 

Read 835 times Last modified on Sunday, 12 December 2021 16:22

Articles by Author

« March 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
eXTReMe Tracker