http Κυριάκος Παπαδόπουλος: "Αν το ταξίδι φτάσει στον προορισμό του θα είναι πολύ ωραίο"
Monday, 16 May 2022 12:06

Κυριάκος Παπαδόπουλος: "Αν το ταξίδι φτάσει στον προορισμό του θα είναι πολύ ωραίο"

Written by 

Η Ελευθερούπολη έκανε το «break» στην έδρα του Ψυχικού (78-76) και μετέτρεψε σε 2-1 στη σειρά, απέχοντας μόνο 1 νίκη πλέον απ’ τον τελικό των play–offs. Με αφορμή αυτό, ο προπονητής της ομάδας της Καβάλας, Κυριάκος Παπαδόπουλος, «φιλοξενήθηκε» στην εκπομπή «Άκου τι έκανες» με τον Λεωνίδα Πιστιόλη και το Γιάννη Λαμπίρη. Αναλυτικά είπε:

--Για τη νίκη επί του Ψυχικού: «Δεν είμαι εγώ πρωταγωνιστής, αλλά οι παίκτες. Αυτο ίείναι που κάνουν το πλάνο στο παιχνίδι, αυτοί βγάζουν ψυχικά αποθέματα και ενέργεια ειδικά στα δύσκολα παιχνίδια. Είναι ένα παιχνίδι που κερδίσαμε, αλλά δε σημαίνει τίποτα, είναι σειρά αγώνων. Έχουμε ένα παιχνίδι εντελώς διαφορετικό την Τετάρτη (18/05), με μια πάρα πολύ καλή ομάδα, με παίκτες που έχουν την εμπειρία,τις παραστάσεις και την ποιότητα ν’ αντιδράσουν. Γι’ αυτό πρέπει να ‘μαστε συγκεντρωμένοι».

--Για το επόμενο ματς με το Ψυχικό: «Υπάρχουν πάντα πράγματα που μπορούμε να βελτιώσουμε, βελτιωνόμαστε και οι ίδιοι κάθε μέρα. Αυτό θα κοιτάξουμε, έχουμε άλλες δύο μέρες να δουλέψουμε, να κάνουμε λιγότερα τακτικά λάθη απ’ αυτά που κάναμε το Σάββατο και να παρουσιαστούμε ακόμα καλύτεροι στο επόμενο ματς».

--Για το αν η έδρα αποτελεί «όπλο» στο επόμενο παιχνίδι: «Φυσικά είναι «όπλο» η έδρα και περιμένουμε περισσότερη στήριξη απ’ το φίλαθλο κοινό του νομού. Το 14-0 είναι ένα απ’ τους αρχικούς στόχος που βάλαμε, δηλαδή να κρατήσουμε το αήττητο στην έδρα μας, γιατί πέρυσι η 1 ήττα που κάναμε μας στοίχισε. Δεύτερος στόχος ήταν να μπούμε στα play-offs και το καταφέραμε. Επειδή έχουμε μια νεανική ομάδα, παίζει ρόλο και ο ενθουσιασμός, αρκεί να μην ξεπερνάει τα όρια, θα πρέπει να ‘ναι μετρημένος».

--Για το αν ήταν στο πλάνο να ρίξουν τον μέσο όρο ηλικίας φέτος: «Είμαστε πολύ νεανική ομάδα, αλλά έχουμε και κάποια έμπειρα παιδιά, όπως ο Τουντζιαράκης, ο Σταμπουλής. Τα περισσότερα παιδιά είναι νεαρά με φιλοδοξίες. Αυτό ήθελα, αυτό κάναμε, με τα συν και πλην που έχει, και αυτό νομίζω ότι φάνηκε και στην απόδοσή μας, που πολλές φορές ήταν δικαιολογημένη λόγω της κατάστασης που βιώνουμε με την πανδημία και άλλες φορές αδικαιολόγητη λόγω του νεαρού της ηλικίας. Είναι κάποια παιδιά που ακόμη διαμορφώνουν προσωπικό και μπασκετικό χαρακτήρα και κάποια άλλα που έγιναν πρώτη φορά πρωταγωνιστές σε ομάδα. Είναι λίγο δύσκολο να το κάνεις αυτό, αλλά πολύ ευχάριστο και ακόμη πιο ευχάριστο όταν βλέπεις βελτίωση».

--Για το αν αποτελεί στόχος η άνοδος στην Α1: «Θέλουμε η ομάδα ν’ ανέβει στη Basket league, δεν κρυβόμαστε, όποτε το καταφέρουμε. Θα προσπαθήσουμε πολύ. Πιο πολύ μετράει το ταξίδι και αν αυτό το ταξίδι φτάσει στον προορισμό θα είναι πολύ ωραίο».

**Πηγή: basket.gr

Read 307 times Last modified on Monday, 16 May 2022 12:12

Articles by Author

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          
eXTReMe Tracker