http Η ΑΕΚ Καβάλας για την λειτουργία γυναικείου τμήματος ποδοσφαίρου
Thursday, 27 May 2021 15:28

Η ΑΕΚ Καβάλας για την λειτουργία γυναικείου τμήματος ποδοσφαίρου

Written by 
Published in ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Η ΑΕΚ ΚΑΒΑΛΑΣ παρακολουθώντας την παγκόσμια τάση και αναγνωρίζοντας την αναγκαιότητα ανάπτυξης του γυναικείου ποδοσφαίρου - άλλωστε, ο γυναικείος πληθυσμός στην χώρα μας υπερβαίνει το 50% του συνολικού - την τοποθετεί ως μια από τις προτεραιότητες της στην νέα εποχή. Εντάσσει στον πυρήνα των πρωτοβουλιών της την επιστημονική προσέγγιση για την εξέλιξη των ταλαντούχων παικτριών και την ενημέρωση, κυρίως, των οικογενειών για τις επενέργειες του παιχνιδιού στην ανάπτυξη των κοριτσιών που πλαισιώνουν την γυναικεία ομάδα.

Η διάδοση του ποδοσφαίρου στον γυναικείο πληθυσμό συγκαταλέγεται τα τελευταία χρόνια στους πρωταρχικούς στόχους FIFA & UEFA, οι οποίες εκπονούν μέσω εξειδικευμένων προγραμμάτων και σε συνεργασία με τις Ομοσπονδίες - μέλη τους, συνεχείς δράσεις για την προσέλκυση κοριτσιών στο άθλημα.

Η μη υψηλή θέση του ποδοσφαίρου στις προτιμήσεις των γυναικών της χώρας μας έρχεται σε αντίθεση με τα χαρακτηριστικά και φυσικά , με τη μεγάλη απήχηση του στον ανδρικό πληθυσμό.

Μέχρι πρότινος , η ελληνική οικογένεια θεωρούσε το ποδόσφαιρο αποκλειστικά αντρικό άθλημα και, συνεπώς , κάθε ενασχόληση των κοριτσιών με αυτό αδιανόητη . Τα τελευταία χρόνια, όμως, η πρόσληψη παραστάσεων και εικόνων από το εξωτερικό, κυρίως μέσω των social media, η είσοδος νέων ανθρώπων και ιδεών στην προπονητική και στα γυναικεία σωματεία και η συνεχώς ανοδική πορεία των Εθνικών Ομάδων Γυναικών στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις , άλλαξαν σταδιακά την κρατούσα και εν πολλοίς δογματική αντίληψη.

Πλέον, ολοένα και περισσότερα νέα κορίτσια παίζουν ποδόσφαιρο σε ακαδημίες, σχολικά πρωταθλήματα κι επίσημες γυναικείες ομάδες, απολαμβάνοντας τη θετική επίδραση του αθλήματος στην αυτοπεποίθηση, στην αυτοεκτίμηση και στην ευεξία.

ΠΗΓΗ: https://www.sportfacts.gr/2021/05/blog-post_27.html...

Read 404 times Last modified on Thursday, 27 May 2021 15:31

Articles by Author

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          
eXTReMe Tracker