http ΕΠΣ ΚΑΒΑΛΑΣ: Με ομίλους η Α΄ φάση του Κυπέλλου, 30/8 η κλήρωση, στις 4/9 η σέντρα
Wednesday, 28 July 2021 14:13

ΕΠΣ ΚΑΒΑΛΑΣ: Με ομίλους η Α΄ φάση του Κυπέλλου, 30/8 η κλήρωση, στις 4/9 η σέντρα

Written by 
Published in ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Η Επιτροπή Πρωταθλημάτων και Κυπέλλου της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Καβάλας ανάρτησε στην ιστοσελίδα της την προκήρυξη του Κυπέλλου Ερασιτεχνών ευθύνης της για την ποδοσφαιρική χρονιά 2021-2022.

Στους αγώνες Κυπέλλου Ελλάδας Ερασιτεχνών Ποδοσφαιριστών συμμετέχουν ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ όλα τα σωματεία που συμμετέχουν στα τοπικά μας πρωταθλήματα. Οι αγώνες του Κυπέλλου Ερασιτεχνών διοργανώνονται από την Ε.Π.Σ. Καβάλας από 04-09-2021 μέχρι την προθεσμία γνωστοποίησης του Κυπελλούχου μας στην ΕΠΟ. Η κλήρωση θα γίνει στις 30/8 και ώρα 7μ.μ. και στην 1η φάση οι σύλλογοι θα χωριστούν σε ομίλους με γεωγραφικά κριτήρια. Οι σύλλογοι της Γ΄ Εθνικής… μπαίνουν στην διοργάνωση στην 3η φάση της διοργάνωσης.

Δηλώσεις συμμετοχής

Το σωματείο υποχρεούται να καταθέσει στη διοργανώτρια, ΔΗΛΩΣΗ καθώς και ΣΥΝΥΠΟΣΧΕΤΙΚΟ ΔΙΑΙΤΗΣΙΑΣ με επικυρωμένο νόμιμα το γνήσιο της υπογραφής του υπογράφοντος εκπροσώπου ως αυτή επισυνάπτεται. Σε διαφορετική περίπτωση η δήλωση συμμετοχής στο Κύπελλο δεν θα γίνεται δεκτή από την διοργανώτρια αρχή.

Τα πιο πάνω σωματεία έχουν υποχρέωση να υποβάλλουν μέχρι την 20-08-2021 στην Ένωση δήλωση συμμετοχής σε ειδικό έντυπο που χορηγείται από την Ε.Π.Σ. Καβάλας και που πρέπει να συνοδεύεται από χρηματικό παράβολο των 50 ευρώ.

Στην δήλωση αυτή είναι ανάγκη να γνωστοποιηθούν και τα χρώματα του σωματείου σύμφωνα με τα όσα ορίζουν οι διατάξεις του Κ.Α.Π. Τέλος στην ίδια δήλωση είναι ανάγκη να γνωστοποιηθεί και το γήπεδο που θα χρησιμοποιήσουν κατά την διάρκεια του πιο πάνω πρωταθλήματος.

Τρόπος τέλεσης των αγώνων Κυπέλλου Ελλάδος Ερασιτεχνών

α) Οι αγώνες της 1ης φάσης Κυπέλλου Ε.Π.Σ. Καβάλας θα διεξαχθούν σε ομίλους 4 ομάδων με γεωγραφικό κριτήριο ανάλογα με τις αιτήσεις. Οι αγώνες θα διεξάγονται  με βαθμολογικό κριτήριο και οι ομάδες της Α΄ κατηγορίας θα αγωνίζονται στην έδρα των ομάδων της Β΄ κατηγορίας.

β) Οι αγώνες της 2ης φάσης θα συμπεριλαμβάνουν τις δύο (2) πρώτες ομάδες από  κάθε όμιλο. Η φάση αυτή θα διεξαχθεί σε μονούς αγώνες (νοκ – άουτ), με έδρα αυτήν που θα βγαίνει κάθε φορά από την κλήρωση.

γ) Οι αγώνες της 3ης φάσης περιλαμβάνουν τους νικητές των ζευγαριών της 2ης φάσης και εδώ θα συμπεριληφθούν και οι ομάδες Γ΄ Εθνικής. Η  φάση αυτή θα διεξαχθεί σε μονούς αγώνες (νοκ – άουτ), με έδρα αυτήν που θα βγαίνει κάθε φορά από την κλήρωση. Στην περίπτωση που στο ζευγάρι των ομάδων υπάρχει ομάδα Γ΄ Εθνικής τότε ως έδρα ορίζεται από τώρα αυτή της ομάδας της μικρότερης κατηγορίας.

δ) Η ημιτελική φάση θα διεξαχθεί σε διπλούς αγώνες (εντός – εκτός έδρας). Στη φάση αυτή που οι αγώνες είναι διπλοί, για την ανάδειξη του νικητή δεν ισχύει το εκτός έδρας γκολ και στην περίπτωση που υπάρξουν δύο (2) όμοια αποτελέσματα, στον 2ο αγώνα ακολουθεί ημίωρη παράταση και αν πάλι δεν αναδειχθεί ο νικητής, θα πραγματοποιηθεί η διαδικασία των πέναλτι.

ε) Ο Κυπελλούχος της Ε.Π.Σ. Καβάλας συμμετέχει στο Κύπελλο Ελλάδος την επόμενη αγωνιστική περίοδο 2022-2023 που διοργανώνει η Ε.Π.Ο, ως προβλέπει με τις εγκυκλίους της.

στ) Ο τελικός για την ανάδειξη Κυπελλούχου της Ε.Π.Σ. Καβάλας και ο τελικός Ελλάδας Ερασιτεχνών από την Ε.Π.Ο. διεξάγονται σε ουδέτερα γήπεδα που ορίζει  κατά την κρίση της η διοργανώτρια.  Απαραίτητη προϋπόθεση να μην αγωνίζεται στον τελικό η ομάδα της οποίας το γήπεδο θα χρησιμοποιηθεί για τον τελικό, εκτός και αν διαφορετικά αποφασίσουν οι δύο φιναλίστ του Κυπέλλου και η ΕΠΣ Καβάλας.

ζ) Η διεξαγωγή των αγώνων της Β΄ φάσης ρυθμίζεται από τις διατάξεις Κύπελλο Ερασιτεχνικών Ομάδων του Κ.Α.Π.

η) Κατά την διεξαγωγή των αγώνων της Β’ φάσης του Κυπέλλου Ερασιτεχνών οι ποινές των ποδοσφαιριστών, για μεν τα σωματεία που ανήκουν στα τοπικά πρωταθλήματα της Ε.Π.Σ. Καβάλας θα κοινοποιούνται στην Ε.Π.Ο. και τα σωματεία, όπως προκύπτουν από τα Φύλλα Αγώνα χωρίς να ελέγχεται προηγούμενο ποινολόγιο

Πρόγραμμα αγώνων-Ημερομηνία Έναρξης αγώνων

Η ημερομηνία κλήρωσης ορίζεται η 30-08-2021 ημέρα Δευτέρα και ώρα 19:00 στα γραφεία της Ε.Π.Σ.Κ. η δε ημερομηνία έναρξης των αγώνων ορίζεται η 04-09-2021 ημέρα Σάββατο.

Το πρόγραμμα αγώνων καθορίζει την χρονολογία διεξαγωγής κάθε αγώνα, την ώρα που θα αρχίζει, το γήπεδο στο οποίο θα τελείται καθώς και την ομάδα που θα έχει την ιδιότητα της γηπεδούχου.

Η κοινοποίηση του προγράμματος των αγώνων θα γίνει σύμφωνα με τα όσα προβλέπουν οι διατάξεις του Κ.Α.Π.

Επαναληπτικοί Αγώνες

Αγώνας που αναβλήθηκε ή διακόπηκε εξ αιτίας καιρικών συνθηκών θα διεξάγεται ως εξής: Για τους αγώνες (διοργάνωση Ε.Π.Σ. Καβάλας) όταν ορίσει εκ  νέου η Ε.Π.Σ. Καβάλας.

Γήπεδα τέλεσης αγώνων

α) Τα γήπεδα τέλεσης αγώνων και οι γηπεδούχες ομάδες ορίζονται με το πρόγραμμα των αγώνων.

β) Οι γηπεδούχες ομάδες είναι υποχρεωμένες να έχουν στην διάθεση της Ε.Π.Σ. Καβάλας το γήπεδό τους για όλους τους αγώνες της διοργανώτριας, σύμφωνα με τις διατάξεις των Κανονισμών Παιδιάς.

Άδεια αγώνα-Τήρηση τάξης

α) Η γηπεδούχος ομάδα είναι υπεύθυνη για την λήψη της σχετικής άδειας για την τέλεση του αγώνα από τις αρμόδιες αρχές.

β) Τα γηπεδούχα σωματεία πρέπει να λαμβάνουν όλα τα κατάλληλα μέτρα πρόληψης και καταστολής πράξεων που δυσφημίζουν το άθλημα ή διεγείρουν το φίλαθλο κοινό και είναι υπεύθυνα για κάθε αντιαθλητική ενέργεια των ποδοσφαιριστών, των μελών και των οπαδών του.

Προπονητές

Όλα τα σωματεία της Α’ και Β’ Κατηγορίας είναι υποχρεωμένα να απασχολούν προπονητή, σύμφωνα με το άρθρο 5 και 6 του Κανονισμού Προπονητών Ποδοσφαίρου. Αυτός πρέπει οπωσδήποτε να είναι κάτοχος διπλώματος UEFA B και άνω για την Α’ Κατηγορία και UEFA C και άνω για τις υπόλοιπες Κατηγορίες και πρωταθλήματα. Τα δικαιολογητικά που απαιτούνται για την έκδοση Δελτίου Πιστοποίησης, το οποίο είναι αναγκαίο για την άσκηση των καθηκόντων προπονητή, είναι αναρτημένα στην ιστοσελίδα της ΕΠΣ Καβάλας. Σε κάθε περίπτωση θα ισχύει ο Κανονισμός Προπονητών ως αυτός έχει εγκριθεί από τη Γ.Σ. της ΕΠΟ.

Προσοχή: Κανένα πρόσωπο δεν έχει το δικαίωμα να ασκεί καθήκοντα προπονητή, αν δεν συμπεριλαμβάνεται στο άρθρο 5 του Κανονισμού  Προπονητών Ποδοσφαίρου και ταυτόχρονα δεν είναι κάτοχος Δελτίου Πιστοποίησης που εκδίδει για το λόγο αυτό η ΕΠΣ Καβάλας.

Οι προπονητές θα φέρουν την Ειδική Ταυτότητα και το Δελτίο Πιστοποίησης Προπονητή που εκδίδει η Ε.Π.Ο και η ΕΠΣ Καβάλας. Σε κάθε, τυχόν, αλλαγή Προπονητή τα απαιτούμενα δικαιολογητικά θα πρέπει να κατατίθενται στην ΕΠΣ  Καβάλας (Τμήμα Προπονητών), εντός δέκα πέντε (15) ημερών, διαφορετικά θα επιβάλλονται οι προβλεπόμενες από τους κανονισμούς κυρώσεις.  Τα ανωτέρω ισχύουν με επιφύλαξη τυχούσας χορηγηθείσας εξαίρεσης από την Ε.Π.Ο..

Έπαθλα

α) Το Κύπελλο Ερασιτεχνών Ε.Π.Σ. Καβάλας απονέμεται στη νικήτρια ομάδα του  τελικού μαζί με 20 μετάλλια, αμέσως μετά την λήξη.

β) Στην ομάδα που κατατάσσεται δεύτερη απονέμεται επίσης Κύπελλο και 20 μετάλλια.

γ) Στον διαιτητή και τους βοηθούς διαιτητή καθώς και τους προπονητές των ομάδων απονέμεται από ένα μετάλλιο.

δ) Όλοι οι ποδοσφαιριστές που πήραν μέρος στον τελικό αγώνα καθώς και οι αναπληρωματικοί οφείλουν να προσέλθουν και να παραλάβουν τα έπαθλα και τα  μετάλλια με πρώτη τη νικήτρια ομάδα και δεύτερη αυτήν που ηττήθηκε.

Οι ποδοσφαιριστές που δεν θα πειθαρχούν σ’ αυτήν την υποχρέωση τιμωρούνται με τις προβλεπόμενες από τον Κ.Α.Π. κυρώσεις.

**Η προκήρυξη είναι διαθέσιμη και στη σελίδα της ΕΠΣ Καβάλας (epskavalas.gr), στην καρτέλα "ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ" - "ΚΥΠΕΛΛΟ" - "ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ".  

 

Read 711 times Last modified on Wednesday, 28 July 2021 14:15

Articles by Author

« March 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
eXTReMe Tracker