http ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΠΣΚ: Το τρόπαιο πήγε στον Βύρωνα
Monday, 02 May 2022 15:27

ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΠΣΚ: Το τρόπαιο πήγε στον Βύρωνα

Written by 
Published in ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ο Βύρωνας Καβάλας ήταν ο μεγάλος νικητής του τελικού Κυπέλλου ΕΠΣ Καβάλας καθώς επιβλήθηκε με 1-0 της Δόξας Θεολόγου στο "Ανθή Καραγιάννη".

Το παιχνίδι δεν είχε πολλές φάσεις όμως είχε ποιότητα και όλα έδειχναν ότι θα κρινόταν στο γκολ. Το πέτυχε η ομάδα της Καβάλας και πανηγύρισε για την... κούπα. Κατέκτησε το ντάμπλ στην σεζόν και πλέον ετοιμάζεται για τα μπαράζ ανόδου στην Γ΄ Εθνική που ξεκινούν την Κυριακή (8/5). 

Την απονομή των μεταλλίων στην ιδιαίτερα μαχητική Δόξα Θεολόγου έκανε ο δήμαρχος Θάσου Λευτέρης Κυριακίδης. Το Κύπελλο παρέλαβε ο αρχηγός Θανάσης Μαλίκι. 

Την απονομή των μεταλλίων στον Κυπελλούχο έκαναν οι βουλευτές της Ν.Δ. Γιάννης Πασχαλίδης και Μακάριος Λαζαρίδης. Το Κύπελλο απένειμε στον αρχηγό του Βύρωνα, Ηλία Σεφερίδη, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος. 

Πριν την σέντρα, ο πρόεδρος της ΕΠΣ Καβάλας, Γιώργος Πριονίδης, έκανε σύντομο χαιρετισμό καλωσορίζοντας τις δύο ομάδες αλλά και τους φιλάθλους, ευχόμενος να γίνει ένα καλό παιχνίδι και να κερδίσει ο καλύτερος. Παρόντες μεταξύ άλλων ήταν τα μέλη της διοίκησης της ΕΠΣ Καβάλας,  αντιδήμαρχος Αθλητισμού Δήμου Καβάλας, Κώστας Βακιρτζής, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Προπονητών Καβάλας Νίκος Καραμπετάκης, Περιφερειακοί και δημοτικοί σύμβουλοι. Στις κερκίδες ήταν και ο Υπεύθυνος των Ακαδημιών της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, Βαγγέλης Πουρλιοτόπουλος.

Η εικόνα του αγώνα

Ισόπαλο χωρίς τέρματα έληξε το πρώτο ημίχρονο του τελικού στο "Ανθή Καραγιάννη" μεταξύ του Βύρωνα Καβάλας και της Δόξας Θεολόγου. Οι δύο ομάδες δεν δημιούργησαν την μεγάλη ευκαιρία με τον Βύρωνα ωστόσο να είναι πιο απειλητικός. Στο 14 σέντρα του Χιονίδη άουτ. Στην εκτέλεση του προσπάθεια του Μανολάρι άουτ. Στο 43 σουτ του Παντελίδης από καλή θέση άουτ. Στο 45 εκτέλεση κόρνερ του Χιονίδη, απέκρουσε ο Ευστρατίου. 

Στο 53 εκτέλεση φάουλ του Χιονίδη, αναμπουμπούλα στην περιοχή και έδιωξαν οι αμυντικοί πάνω στην γραμμή. Στο 55 σουτ του Παντελίδη σε κόρνερ. Στο 64 φάουλ του Χιονίδη, σουτ του Μαλίκι άουτ. Στο 65 σουτ του Μουσά έξω από την περιοχή άουτ. Στο 71 ωραία σέντρα του Παντελίδη, ο Δουμάνης από κοντά έκανε το 1-0. 

Στο 80 οι φιλοξενούμενοι ζήτησαν πέναλτι για ανατροπή στην περιοχή που όμως δεν έδωσε η Μυλοπούλου. Στην ίδια φάση ο προπονητής του Βύρωνας, Στ. Ιγνατιάδης, είδε την κίτρινη κάρτα για διαμαρτυρία. Στο 94 φάουλ του Χιονίδη λίγο άουτ. 

ΤΙΜΗΤΙΚΕΣ ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ

Στο ημίχρονο του αγώνα τιμήθηκαν δύο παλαίμαχοι ποδοσφαιριστές. Την απονομή στον παλαίμαχο του Βύρωνα  Γρηγόρη Σαραντίδη έκανε ο δήμαρχος Καβάλας Θόδωρος Μουριάδης. Την απονομή της πλακέτας στον παλαίμαχο τερματοφύλακα της Δόξας Θεολόγου Μανώλη Τσιλογιώργη έκανε ο δήμαρχος Θάσου, Λευτέρης Κυριακίδης. 

**Διαιτητές του τελικού ήταν οι Αναστασία Μυλοπούλου, Γιάννης Γεωργαντέλης και Λάμπρος Σακάλογλου. Τέταρτος διαιτητής ήταν ο Σταύρος Μαγγίνας. 

ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ 

ΒΥΡΩΝΑΣ ΚΑΒΑΛΑΣ 

Ευστρατίου, Ζούλης, Καλτσίδης, Καπνόπουλος (85 Ελευθεριάδης), Δουμάνης, Πτηνόπουλος (33λ.τ. Σαββατιανός), Φουστέρης, Αθανασάκης (62 Ηλιάδης), Μαυρογιάννης, Σεφερίδης, Παντελίδης. 

ΔΟΞΑ ΘΕΟΛΟΓΟΥ 

Μπαμπούρης, Μαλίκι, Τσονάκας (66 Τζετάνι Αρμ.), Λεγάτος Σ., Μανολάρι, Λεγάτος Δ., Χιονίδης, Λαπούσι, Μουσάς, Ζαφειρίου, Ανθουλάκης (88 Τζετάνι Αλ). 

Read 1352 times Last modified on Monday, 02 May 2022 20:58

Articles by Author

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          
eXTReMe Tracker